Selecteer een pagina

Aanleiding

Blue Boat Company is een rederij in Amsterdam. Ze verkopen de ‘typisch toeristische rondvaart’. Niet alleen dat ze verkopen de ervaring van Amsterdam vanaf het water. Het is een creatieve rederij die altijd nieuwe ideeën verzint om de rondvaarten te verkopen.

Toen de rondvaartmarkt op de schop leek te gaan en de gemeente Amsterdam opnieuw de vaartlicenties ging herverdelen onder rederijen moest Blue Boat wederom opnieuw aanspraak maken op hun creativiteit. Zo werd het idee geboren om een platform op te zetten waar alle tickets verkocht kunnen worden in Amsterdam: Amsterdam Canal Cruises.

Voor Blue Boat Company heb ik het merk Amsterdam Canal Cruises opgezet. Hiervoor heb ik het volgende gedaan:

 • Positionering en branding
 • Content marketing
 • Data

Positionering

Kijkend naar de markt en het bedrijf heb ik Amsterdam Canal Cruises gepositioneerd als een platform wat een lokale expert is, die kwaliteit levert en die alle rondvaarten aanbiedt die in Amsterdam te koop zijn.

  Branding

  Voor de branding heb ik gekozen voor een typische Amsterdamse uitstraling door een logo waar de typerende grachtenpanden op te zien is en een brug.

   Content marketing

   Alle benodigde marketingmiddelen heb ik aangemaakt en/of ingericht. Zo heb ik de social media, mailing, advertising en retargeting opgezet. Ook heb ik de samenwerking met influencers opgezet. Zo heb ik de contacten gelegd met verschillende bloggers die over het platform Amsterdam Canal Cruises of over Blue Boat een blog schreven over hun belevingen.

    Data

    Ik heb diverse tools ingericht om de prestaties van de website te monitoren en te verbeteren. Op basis van plan -do-check-act heb ik kennis vergaard welke marketingmiddelen wel/niet en op welk moment (het beste) werken. In 2019 volgt er nog meer content en search!

    Resultaten

    • Omzetverhoging van 100%
    • Efficiënt en effectief inzetten van marketingmiddelen door inzicht in data
    • Succesvol het merk Amsterdam Canal Cruises neergezet

    Skills

    De vaardigheden die ik voor dit project heb gebruikt zijn:

    • Grafisch
    • Tekst
    • Projectmanagement

    Bovenstaand project heb ik kunnen realiseren door de samenwerking met Blue Boat Company en dan met name met Cindy Koning-Takahashi (Marketing Manager), Samt Creative Partner (Maarten van Oostrom, Julien Bons, e.a.) en Leonie Oude Elferink (Influencer Marketing Specialist & PR Consultant).